5 aspecte de care să ții cont pentru a crea bucătăria perfectă

Bucătăria — spațiul în care petrecem o parte importantă din viața noastră, depănăm povești cu orele și ne bucurăm împreună de mese delicioase, proaspăt scoase din cuptor. Toate aceste momente dau farmec vieții noastre și, poate tocmai de aceea, acestea merită trăite într-un decor potrivit. Noi suntem alături de tine în crearea acestui spațiu ideal. Alături de specialiștii Feroliv, schițăm și ne asigurăm că această încăpere din casa ta îmbină utilul cu plăcutul și esteticul.

Ţi-am pregătit un articol despre 5 aspecte esențiale de care să ții cont în crearea bucătăriei ideale pentru tine și familia ta.

1. Culoarea mobilierului

Nuanțele alese pentru mobilierul din bucătărie vor dicta și starea pe care acest spațiu ți-l dă. În plus, acestea nu influențează doar aspectul, ci îi conferă personalitate. Dacă alegi tonuri neutre, vei cultiva un spațiu calm, liniștit, iar dacă alegi pe cele puternice, saturate, vei aduce dinamism spațiului.

Înainte de a alege culorile pentru bucătăria ta, nu uita să analizezi spațiul în care urmează să modifici tonul. Tonurile deschise sunt mai potrivite pentru încăperile mici, deoarece acestea creează iluzia de spațiu mai larg. Această recomandare se aplică și încăperilor în care nu este suficient de multă lumină naturală. În schimb, un mobilier de culoare închisă, amplasat într-o cameră care nu are ferestre generoase, va induce senzația de spațiu mic, limitat.

2. Stilul vizual

Ți s-a întâmplat să pășești într-o bucătărie iar stilul vizual să fie este exact cel pe care ți l-ai dori și tu, dar nu știi exact ce stil este acela? Ei bine, dacă preferi un stil modern, acesta este adesea asociat cu finisaje lucioase, spațiu aerisit și luminos. În schimb, dacă preferi un stil clasic, acesta se duce mai mult spre finisaje mate. În ceea ce privește materialele utilizate în realizarea mobilierului, poți alege plăcile melaminate sau, din contră, lemn masiv. Configurarea bucătăriei nu este o misiune ușoară, în schimb, discutând cu specialiștii Feroliv, vei decide mai ușor toate detaliile ce țin de amenajarea bucătăriei tale.

3. Dimensiunea potrivită

În funcție de spațiul disponibil în viitoarea ta bucătărie, poți decide și dimensiune moiblierului și amplasamarea acestuia. Dacă îți dorești o locuință minimalistă sau mai intimă, o bucătărie pe un singur perete s-ar putea să fie varianta câștigătoare pentru tine. În schimb, acest lucur s-ar putea să nu fie valabil dacă locuiești la casă, unde ai nevoie de un spațiu mai generos în bucătărie pentru familia ta. De asemenea, numărul de electrocasnice de care vei avea nevoie este și el un fac tor de care va trebui să ții cont. E posibil să ai nevoie de o bucătărie mai mare dacă vrei să integrezi în cadrul acesteia un frigider și o mașină de spălat.

4. Organizarea compartimentelor

Bucătăria este una dintre încăperile cele mai practice din întreaga locuință. Din acest motiv, este nevoie să gândești compartimentarea acesteia de timpuriu. De exemplu, asigură-te de la bun început că vei avea acces facil la electrocasnice chiar și când ai mai multe persoane în zona de gătit. O recomandarea din partea specialiștilor este să trasezi un triunghi imaginar între cele trei zone esențiale din bucătărie: chiuvetă, frigider și plită. În acest mod, spațiul dintre cele 3 elemente rămâne suficient de mare astfel încât să ai un acces ușor la ele.

5. Insula de bucătărie

Acest concept este întâlnit din ce în ce mai des. Amplasarea unui corp de mobilier în mijlocul încăperii este o evoluție naturală a modului în care ne petrecem timpul liber. Bucătăria nu mai este, așadar, doar un spațiu de gătit și de servit masa; a devenit un spațiu de socializare și joacă. Astfel, insula din bucătărie, poate deveni un loc de relaxare și divertisment câtă vreme se pregătește cina. De asemenea, cine vrea să își extindă zona de lucru, insula din bucătărie poate încorpora chiuveta sau frigiderul, creând acel triunghi practic amintit anterior.

Și iată cum vei obține bucătăria mult visată! Dacă planul tău e gata, noi te ajutăm să-l duci la bun sfârșit și să te bucuri de roadele imaginației tale. Iar dacă încă ai nevoie de puțin ajutor, profesioniștii Feroliv vin în ajutorul tău cu informații și cunoștințe de specialitate care îți vor face întreg procesul mult mai ușor.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?