Optimizarea bucătăriei: sfaturi utile pentru o bucătărie de vis

Ești un masterchef în devenire? Îți place să combini ingrediente, texturi și arome, pe care să le transformi mai apoi în dulciuri și prăjituri? Articolul de astăzi este perfect pentru tine, dragă pasionatule de gătit. Fie că prăjiturești doar din plăcere sau asta presupune jobul tău, optimizarea bucătăriei te poate ajuta să simplifici considerabil procesul de gătire. 

În majoritatea locuințelor, bucătăria este locul în care are loc cea mai mare parte din activitatea zilnică. Fie că este vorba despre prepararea bucatelor tradiționale sau a delicioaselor prăjituri, bucătăria este singurul spațiu din casă pe care toată familia îl folosește zilnic. Așadar, de ce să nu organizezi acest spațiu cât mai eficient? 

Optimizarea oricărei bucătării trebuie să înceapă cu o proiectare corespunzătoare

Realizarea unei bucătării ar putea să nu fie atât de ușoară cum pare la prima vedere. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când dorești să îți amenajezi bucătăria visurilor tale. Prin urmare, dacă dorești să-ți reamenajezi bucătăria, primul pas este, cu siguranță, definirea configurației spațiului tău. Pentru proiectantul de mobilă, este important ca proiectantul să știe care este dimensiunea bucătăriei, unde sunt așezate ferestrele, ușile, prizele și conductele la utilități. 

Alt factor important în organizarea și optimizarea bucătăriei tale de vis este forma acesteia. Dacă vrei să amenajezi o bucătărie de dimensiuni reduse, un mobilier „în linie”, pe un singur perete, nu este neapărat o alegere bună.  Accentul trebuie pus întotdeauna pe mai mult pe funcționalitate. În cazul bucătăriilor spațioase, în formă de L sau U, putem „încerca” mai multe variante de amenajare și putem crea mai multe zone și spații de lucru, în funcție de necesitățile și dorințele tale.

A recipe has no soul. You as the cook must bring soul to the recipe.

Thomas Keller

Dacă îți dorești mai mult spațiu de depozitare, dulapuri mai organizate sau blaturi de lucru potrivite nevoilor tale, la Bucătării Cangur vei găsi cu siguranță cele mai bune soluții. Ne diferențiem prin faptul că proiectăm inteligent orice spațiu care trece prin mâinile noastre. De asemenea, garantăm proiecte de mobilă eficiente și atractive, adaptate la stilul tău de viață.

Tips and tricks pentru pasionații de prăjituri

Ești pasionat de prăjiturit și de tot ce are legătură cu domeniul patiseriei și al cofetăriei? Totodată, ești o persoană organizată, care adoră curățenia și aranjează mereu lucrurile la locul lor? Atunci ai ajuns unde trebuie! Având o experiență de peste 20 de ani de activitate, știm cât de mult contează o organizare „ca la carte” în bucătărie. Tocmai din acest motiv, ne dorim să te ajutăm să iei cele mai informate decizii referitoare la proiectarea bucătăriei tale de vis. Cu atât mai mult, în cazul mobilierului realizat la comandă, care îți oferă o multitudine de avantaje.

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești o bucătărie ordonată și optimizată, pentru a te putea bucura în voie de gătit și a experimenta tot felul de rețete, te invităm să ții cont de următoarele sfaturi:

1. Organizează eficient ingredientele de care vei avea nevoie

Ești super organizat și îți pregătești mereu ingredientele pe care le vei folosi la prepararea delicateselor tale? Ei bine, chiar dacă îți place să fii cât se poate de pregătit, cu siguranță ți s-a întâmplat de câteva ori să uiți câteva dintre ingredientele de care ai avut nevoie. Cum ar fi să nu mai ai niciodată această problemă? 

Dacă ai o bucătărie generoasă, îți poți amenaja un spațiu special dedicat proviziilor și alimentelor pe care le utilizezi în mod regulat.  În calitate de specialiști ai Bucătăriilor Cangur, îți recomandăm aplicația de dulap Space Tower. Aceasta are extrageri interioare planificate flexibil, ce permit accesul la alimentele depozitate din toate părțile. Astfel, te vei putea bucura de o depozitare confortabilă și ergonomică și, totodată, vei avea parte de o vizibilitate mai bună asupra produselor.

2. Personalizează spațiul de lucru și înălțimea blatului

Înainte de începerea propriu-zisă a amenajării bucătăriei, este indicat să îți faci un plan. Gândește-te ce produse vei găti, ce instrumente și electrocasnice vei utiliza, dar și ce mâncăruri și prăjituri plănuiești să realizezi cel mai des. În funcție de aceste criterii, poți delimita cu ușurință zonele de gătit și, de ce nu, le poți organiza diferit, în funcție de nevoile tale.  Spre exemplu, poți opta pentru înălțimi diferite ale blaturilor, conform produselor pe care le vei prepara. 

3. Folosește dulapuri care să mascheze electrocasnicele de bucătărie

Pentru rețetele de prăjituri este necesar să folosești mai multe tipuri de electrocasnice, de la mixere și blendere profesionale, până la roboți de bucătărie ultra performanți. Toate aceste dispozitive ocupă spațiu prețios pe blatul de bucătărie. Cum ar fi dacă ai avea compartimente speciale în care acestea să poată fi atât depozitate, cât și utilizate? Mascarea acestor electrocasnice mici poate fi soluția perfectă pentru tine. Atunci când îți amenajezi bucătăria poți discuta cu proiectantul referitor la crearea unui astfel de spațiu, special pentru dispozitivele tale de prăjiturit. Poți ține cont și de locul prizelor, pentru a putea folosi electrocasnicele chiar din interiorul dulapului, economisind astfel spațiul prețios de pe blatul de lucru. 

4. Ia în calcul proiectarea unor dulapuri deschise

Dulapurile sau rafturile deschise au fost mereu la modă. Nu doar că sunt foarte eficiente, dar arată și într-un mare fel. Aceste dulapuri sunt perfecte pentru depozitarea ingredientelor pe care le folosești adesea la prepararea rețetelor tale. Totodată, te poți folosi de acestea și pentru a depozita boluri, căni sau alte obiecte de bucătărie în care vrei să servești sau să prepari delicatesele ce ies de pe mâna ta. De asemenea, poți folosi aceste spații și pentru a înfrumuseța aspectul bucătăriei tale, cu ajutorul unor elemente de decor. 

5. Economisește spațiu și depozitează tăvile de copt în poziție verticală

Tăvile de copt sunt voluminoase și ocupă destul de mult spațiu. Din acest motiv, cel mai adesea acestea sunt depozitate unele peste altele. Încearcă să le poziționezi vertical, pentru a obține mai mult loc.  De asemenea, poți încerca să folosești aplicația de dulap SPACE TWIN, ce este perfectă pentru dulapurile înguste. Aceasta se poate aplica chiar și în cele mai mici dulapuri. SPACE TWIN creează un spaţiu de depozitare suplimentar cu ajutorul glisărilor dispuse în diagonală. În plus, cu această soluție nu se renunţa la stabilitate şi la calitatea mişcării.

6. Aranjează în mod corespunzător accesoriile și ustensilele pentru prăjituri

Știi acel moment în care ai nevoie de o anumită ustensilă dar chiar atunci nu o găsești pe nicăieri? Dacă ai multe astfel de accesorii și ustensile pentru gătit, organizarea acestora poate fi destul de dificilă. Tocmai de aceea, îți recomandăm să utilizezi sistemul de compartimentare interioară AMBIA-LINE, ce are separatoare transversale flexibile. Acestea se reglează cu uşurinţă în funcţie de dimensiunea accesoriilor și ustensilelor de gătit pe care dorești să le depozitezi.

7. Poziționează cuptorului în partea superioară a mobilierului de bucătărie

Poziționarea corectă a cuptorului poate face cu adevărat diferența. Așezarea acestuia în partea superioară te poate face să fii mai eficient, mai ales dacă realizezi multe rețete unde este necesară coacerea. În acest fel, preparatele tale vor fi la nivelul ochilor și vei putea urmări mult mai ușor felul în care se rumenesc prăjiturile tale. De asemenea, un alt avantaj al acestui tip de poziționare este că poți introduce și scoate produsele din cuptor mult mai rapid și mai confortabil.

Sperăm că te-au ajutat sfaturile și recomandările noastre privind optimizarea bucătăriei pentru pasionații de prăjituri. În funcție de nevoile și dorințele tale, putem realiza orice tip de mobilă de bucătărie, pentru a obține spațiul mult visat, în care să poți pregăti în tihnă cele mai bune prăjituri. Folosim accesorii de feronerie și sisteme de la producătorul Blum, pentru a-ți putea oferi produse de cea mai bună calitate. Ai nevoie de mai multe sfaturi și idei de amenajare a bucătăriei tale? Ia legătura cu noi.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?