5 soluții moderne pentru mai mult spațiu în bucătărie

De câte ori aflându-te în bucătărie nu ai fost pus în scenariul acesta:

„Dă-mi voie să trec!”

„Unde am pus sarea?”

„Cum am reușit să fac un așa dezastru când am făcut doar o omletă?”

Bucătăria este spațiul unde agitația este la ea acasă. Fie că ai parte de discuții, activități intense de pregătire a meselor, râsete, rețete dictate la telefon — o mulțime de amintiri se creează în acest spațiu din casă.

Totodată, această încăpere, neoptimizată pentru activitățile de zi cu zi, poate deveni o sursă a frustrărilor. De aceea, aceasta trebuie realizată după nevoile și stilul tău de viață, ținând cont de suprafața disponibilă. Opțiunea ideală în acest caz este mobilierul realizat la comandă, mai ales pentru că acesta poate împăca atât cerințele practice, cât și aspectul și designul dorit, chiar și într-un spațiu restrâns.

Iată câteva trucuri moderne de care poți ține cont pentru a-ți proiecta mental viitoarea bucătărie:

1. Concept inovativ — sertarul în colțuri

Acest concept e rar întâlnit în mobilierul creat în serie și vândut în magazinele de mobilă. Sertarul în colțuri este o metodă ingenioasă de a utiliza la maximum spațiul din bucătărie și de a crea un loc ergonomic de depozitare. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de mobilier e faptul că ustensilele și proviziile sunt ușor și rapid de accesat, fără a pierde timp prețios căutându-le.

La Feroliv îți punem la dispoziție întreaga gamă de feronerie Blum, recunoscute la nivel internațional pentru calitatea excepțională a soluțiilor oferite. Printre avantajele sertarului în colț se numără:

  • Oferă acces rapid și ușor datorită extragerii complete a sertarului;
  • Sistemul de compartimentare interioară te ajută să menții cu ușurință ordinea;
  • Oferă o stivuire sigură datorită pereților înalți;
  • Este deosebit de flexibil atât pe înălțime, cât și pe lățime;
  • Asigură o încărcare dinamică, de până la 65 kg greutate totală pe extragere;
  • Oferă o închidere lină și silențioasă pentru ca tu să te poți bucura de acaestă soluție vreme îndelungată.

2. Soluție ingenioasă — spațiul pe verticală

O altă soluție ingenioasă este utilizarea în bucătărie a spațiului pe verticală. Aceasta este utilă mai ales în cazul în car nu ai la dispoziție o lățime prea mare de lucru. Astfel, un dulap pe verticală îți oferă un spațiu generos în plus de depozitare.

Acest tip de spațiu îl poți avea cu ajutorul unei bucătării la comandă, creată special pentru suprafața de care dispui.

3. Mobilier personalizat — masa retractabilă

Cine nu își dorește spațiu adițional în bucătărie, mai ales atunci când simți că nu ai suficient loc de mișcare? În acest caz, o masă normală e posibil să te incomodeze și să îngreuneze realizarea activităților de zi cu zi.

De aceea, masa retractabilă este un tip de mobilier personalizat pe care bucătăriile tradiționale nu îl prevăd. Optimizarea dimensiunilor acesteia în funcție de scopul pentru care o utilizezi îți oferă mai mult spațiu în bucătărie (pliată vs. extinsă).

4. Rafturi și sertare amplasate sub chiuvetă

Poate ești obișnuit ca sub chiuvetă să ai un spațiu de depozitare și un coș de gunoi. Ce ar fi dacă ai putea să utilizezi acest spațiu într-un mod mult mai pragmatic?

Noi îți sugerăm câteva variante ce te vor ajuta să câștigi mai mult spațiu în bucătărie.

De exemplu, dacă alegi să amplasezi coșul de gunoi pe ușa dulapului, obții automat un spațiu întreg doar pentru depozitare. Deși în cadrul mobilierului din comerț regăsim această variantă, o bucătărie la comandă îți oferă exact ceea ce îți dorești. Sertare sau rafturi, orice devine posibil, iar limita este doar imaginația.

5. Mai mult spațiu în bucătărie prin iluminat și culori

Un element care conferă bucătăriei o înfățișare nouă este iluminarea acesteia. Un truc de optimizare vizuală a încăperii este cel în care lumina naturală este completată de spoturi de lumină plasate în puncte-cheie ale mobilierului.

De exemplu, acestea pot fi amplasate deasupra zonei de lucru.

În ceea ce privește culoarea mobilierului, îți recomandăm să le eviți pe cele închise, ce absorb lumina. În schimb, poți opta pentru o bucătărie în tonuri neutre. Acestea oferă confort, eleganță și creează senzația de spațiu mai mare, mărind optic încăperea.

Un spațiu mic nu trebuie să îți limiteze ideile și dorințele pe care le ai vis-a-vis de bucătăria de vis pe care o ai în minte. Cu câteva idei, trucuri de optimizare a spațiului și un mobilier realizat la comandă îți poate satisface toate cerințele. Iar dacă deja ai o viziune clară de amenajare a bucătăriei și ai nevoie de soluții tehnice pentru realizarea acestora, nu ezita să ne contactezi.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?