Protejează-ți mobilierul cu sistemele de amortizare Blum

Nu știu alții cum sunt, dar eu când pășesc pentru prima dată într-o locuință sau încăpere de orice fel, primul lucru la care mă uit este mobilierul.

În general, suntem înconjurați de mobilă. Aceasta ocupă un rol foarte important în viața noastră, deoarece face parte din necesitățile și nevoile noastre.

Cum ar arăta o cameră plină cu haine, obiecte de orice fel, cărți, veselă sau alte lucruri de felul acesta puse la întâmplare? Poate nu te-ar afecta în mod direct, dar la nivel psihic dezordinea și haosul te-ar putea irita.

Se spune că mobila reflectă lumea noastră interioară și ne oferă, indirect, confort. Iar asta se poate observa și în felul în care facem genul acesta de investiții.

De obicei, nu ne uităm la bani atunci când vine vorba de ceva ce ne place foarte mult, ceva ne dorim, ceva ce îmbină utilul cu funcția decorativă.

Și pentru că vorbim de niște sume de bani destul generoase, implicit vorbim și de felul în care ne îngrijim și protejăm obiectele de mobilier.

Cei mai mulți dintre oameni, alocă un timp special, dar și produse de calitate acestui proces, pentru ca mobila lor să strălucească și să fure toate privire.

Dar, trebuie să privim dincolo de aspectul fizic. Noi, oamenii, ne îngrijim pe exterior și avem tendința de a vindeca interiorul doar atunci când durerea sau suferința ajunge la un anumit nivel.

Așa procedăm și cu mobilierul nostru. Îl lustruim, îl curățăm, dar durata de viață îndelungată ține și de interiorul, de procesul de producție al acesteia.

Consolidează-ți mobila cum știi tu mai bine cu ajutorul soluțiilor de feronerie de la BLUM.

 

Sisteme de amortizare, multiple posibilități de utilizare

Când vine vorba despre o mobilă foarte des utilizată, cum este cea din bucătărie, primele semne de deteriorare apar la nivelul ușilor.

Acestea au parte de închideri și deschideri constante, uneori destul de „agresive” și susțin o greutate destul de mare.

De aceea este posibil ca unele sertare să se deterioreze, ușile să se lase, închiderea sau deschiderea să se efectueze cu dificultate, ceea ce ne face pe noi, utilizatorii, să le forțăm.

Pentru ca aceste probleme să fie evitate, sistemele de amortizare de la Blum creează mult confort într-o mare varietate de tendințe de feronerie.

Specialistul austriac pentru amenajări de mobilă, Blum, susține cele mai creative idei de design cu cele trei categorii de produse specifice: sisteme de balamale, sisteme de glisare și sisteme de ridicare.

Aceste sisteme inovatoare de amortizare se asigură că nu este neglijat confortul din viața de zi cu zi, în special pe fronturile mari și largi.

Sistemele de amortizare pot fi mecanice sau electrice și oferă suport în ceea ce privește mișcarea. Pe lângă scopul lor de bază, garantează o durată de viață mai lungă pentru mobilier.

De asemenea, se poate opta pentru o deschidere ușoară, fără forță sau presiune, doar printr-o simplă atingere. În felul acesta, poți alege chiar și mobilierul fără mânere.

 

Sistemele de balamale și „frumusețea fără bătrânețe” a ușilor

Pe cât de mici, pe atât de importante și necesare. Și pe cât sunt de pline de însemnătate, pe atât de mult unii oameni le acordă o atenție nesemnificativă.

Ce-ar fi fost industria mobilierului fără aceste obiecte mici?

Inițial, balamalele au fost gândite pentru a facilita accesul în locuință. Gândește-te la oamenii de acum câteva mii de ani, care blocau accesul într-o încăpere cu ajutorul unei bucăți masive de lemn sau cu un bolovan imens.

Abia în Antichitate, s-au inventat balamalele care făceau legătura între bucata de lemn și casă. Între timp, lucrurile au evoluat destul de mult, balamalele au fost utilizate în domenii din ce în ce mai diverse și sunt continuu îmbunătățite din punct de vedere al designului, dar și al funcționalității.

Blum propune trei variante de balamale:

  • CLIP-top

Acest tip de balama se caracterizează prin funcţionalitatea consacrată şi prin designul atractiv.
CLIP-top presupune confort ridicat la montare şi la reglare, astfel încât orice uşă se va mişca perfect.
Mai mult decât atât, nici nu ai nevoie de unelte pentru asta. Mecanismul CLIP, cu utilitate dovedită de milioane de ori, face ca fixarea sau demontarea să fie foarte rapide.
Balamanele CLIP-top pot fi combinate în mod practic, fie cu amortizarea BLUMOTION, fixată direct pe corpul balamalei, fie cu TIP-ON, sistemul mecanic de deschidere cu plăcuță adaptor.

  • CLIP-top BLUMOTION

Balamalele CLIP-top BLUMOTION concentrează tehnologia inovatoare, designul premiat la nivel internațional și confortul de mişcare în cel mai mic spațiu.

Acestea se deosebesc printr-o precizie impecabilă, libertatea pentru noi posibilități, adâncime redusă și design cu avantaje multiple.

Amortizarea integrată, BLUMOTION, este o soluție tehnică bine gândită, pentru închiderea lină și silențioasă a ușilor de mobilier. Aceasta adaptează dinamica ușii la închidere și ia în considerare solicitarea generată de greutatea frontului, dar și forţa de închidere.

  • MODUL

Ultimul, dar nu cel din urmă tip de balamale este MODUL. Acesta este consacrat şi apreciat pentru tehnica sa de montare.

Prin strângerea şurubului la întrepătrunderea braţului cu plăcuța de montaj şi-a câştigat „respectul”.

Balamalele MODUL îți oferă trei motive excelente, pentru care să le alegi:

  • Permit o montare simplă pe corp;
  • Au posibilitatea de reglare în trei dimensiuni ce oferă o imagine uniformă a rosturilor;
  • Siguranţa integrată asigură că uşa rămâne exact la locul ei.

Balamalele alese corect îți protejează mobilierul de posibile deteriorări.

 

Sistemele de glisare moderne, pentru o mobilă de calitate

Sistemele de glisare sunt pe piață într-o varietate de modele și tehnici de deschidere.

Indiferent de proiectul pe care vrei să-l realizezi, trebuie să ai în vedere câteva criterii în funcție de care să alegi un sistem de glisare potrivit: rezistență, silențiozitate, fiabilitate și practicitate.

Specialiștii Blum îți propun trei variante de sisteme de glisare: MOVENTO, TANDEM și STANDARD.

Prin intermediul sistemului de glisare MOVENTO, evoluția mișcării a înaintat cu încă un pas: proprietăţi de rulare mai precise, line, sincronizate, dar și noi posibilităţi de reglare.

MOVENTO are o capacitate mare de încărcare, de 40 şi 60 kg și convinge prin stabilitatea crescută, dar și prin valorile de cădere bune.

În plus, îți oferă multiple posibilităţi pentru fronturi fără mânere.

Fie că este vorba de SERVO-DRIVE, TIP-ON BLUMOTION sau TIP-ON, cu MOVENTO mobilierul se deschide printr-o simplă atingere, fără niciun fel de probleme.

Sistemul de glisare MOVENTO este adaptat la cerințele ridicate în activitatea de zi cu zi din bucătărie sau din alte spații ale locuinței.

Al doilea sistem de glisare, le la Blum, este TANDEM. Acesta este universal, practic și are o glisare lină.

TANDEM este considerat a fi un sistem de glisare ascuns, pentru sertare de lemn, și convinge prin rularea uşoară şi prin confortul sporit de utilizare în toate încăperile locuinţei.

Programul versatil oferă soluţia potrivită pentru fiecare piesă de mobilier și-i asigură acestuia o durată de viață lungă.

Sistemul de glisare TANDEM se montează ușor, se reglează foarte simplu, iar valorile foarte bune ale cotei de coborâre permit amplasarea extragerilor foarte aproape de podea.

Ultimul, dar nu cel din urmă sistem de glisare este cel STANDARD.

Simplu, apreciat și economic, acest sistem este cunoscut pentru tehnologia consacrată de rulare și împingere.

Cu doar câteva componente, poate acoperi un program detaliat. Chiar dacă este un sistem destul de simplu, calitatea lui asigură o durată de viaţă ridicată la sertare şi extrageri din lemn.

 

Sisteme de ridicare pentru deschideri dintr-o singură atingere

Când vine vorba de dulapurile suspendate, pe perete, siguranța este primordială, dar nu ține întotdeauna de tine.

Se poate întâmpla să te lovești de ușa de deasupra chiuvetei, să ai dificultăți în a deschide un corp mai înalt, să ajungi cu greu în interiorul acestuia sau să fii atât de ocupat încât să uiți să mai închizi.

Fiecare dintre aceste situații accelerează procesul de deteriorare a ușilor. La Feroliv, găsești sistemele de ridicare AVENTOS, care îți protejează mobilierul.

Gama AVENTOS este alcătuită din șapte sisteme de ridicare. Fiecare dintre ele este potrivit pentru un anumit tip de dulapuri, indiferent de dimensiunea lor.

Cu aceste sisteme, mobilitatea și libertatea de mișcare se păstrează în orice situație. Dulapurile superioare pot rămâne deschise atât timp cât se lucrează în bucătărie.

În plus, combinația dintre deschiderea ușoară și funcția BLUMOTION integrată pentru AVENTOS, asigură o trăire plină de emoție, la deschidere și închidere.

Chiar și fronturile mari și grele se deschid cu ușurință. Sistemele de ridicare fără mânere pot fi construite ușor cu tehnologiile de mișcare SERVO-DRIVE sau TIP-ON.

Mecanismul de ridicare poate fi ajustat pentru greutatea exactă a frontului, iar acesta rămâne în poziția dorită. În felul acesta este tot timpul ușor accesibil pentru închidere.

Profesionalismul și atenția la detalii definesc sistemul de ridicare AVENTOS. Aceste lucruri se reflectă în rosturile orizontale care determină aspectul luminos al locuinței.

Protejează-ți mobilierul cu sistemele de amortizare de la Blum!
Sistemele de balamale, de glisare și de ridicare ale producătorului sunt disponibile în numeroase versiuni pentru aproape fiecare situație de instalare.

 

 

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?