Mobilier – cu sau fără mânere?

Acasă – locul în care simți confort, siguranță și libertate deplină.
Fiecare detaliu din casa ta te definește, de aceea cunoști „istoria” și locul fiecărui obiect, de la cărți până la piesele de mobilier.
Acasă te bucuri de fiecare moment și îți încarci bateriile pentru zile pline de activități. Când totul devine un haos, știi exact unde găsești liniștea de care ai nevoie.

Mobilier cu mânere – soluție clasică și sigură

Mobilierul cu mânere este considerat clasic și totodată potrivit pentru orice context sau stil.

Gândește-te cât de mult poate schimba un accesoriu perfect o ținută. Ei bine, putem spune că mânerele potrivite pot avea același rol pentru mobilierul tău.

Mari sau mici, din metal, plastic sau lemn, acestea reprezintă un element ce trebuie ales pentru aspectul lor decorativ. Totuși, este necesar să te gândești și la partea practică. Chiar dacă aspectul atrage privirea instant, este nevoie să utilizezi mânerele cu ușurință. Alege variante pe care le poți prinde ușor cu mâna.

AVANTAJE:

  • Poți alege dintr-o mulțime de variante, modele, materiale sau mărimi;
  • Mânerele pot fi plusul unui mobilier perfect – accesoriul definitoriu pentru mobila ta;
  • Poți da un refresh mobilierului tău printr-o metodă simplă și ieftină – dacă simți constant nevoia de a face o schimbare în casa ta, poți să alegi cea mai ieftină și sigură variantă. Mânerele pot crea impresia că ai schimbat tot mobilierul;
  • Ușurință în manipulare – principala caracteristică a mânerelor este de a-ți ușura procesul de închidere și deschidere a ușilor și sertarelor;
  • Pot fi amplasate oriunde vrei pe suprafața frontului – sus, jos sau în centru, totul depinde de modul în care utilizezi tu mobilierul;
  • Gamă variată de prețuri și produse –  mânerele sunt poate cele mai accesibilă variantă de face un refresh mobilierului. De la preț, până la material, poți alege din nenumărate variante.

DEZAVANTAJE:

  • Dacă alegi mânere de calitate îndoielnică, acestea se pot deteriora sau rupe într-o perioadă extrem de scurtă – gândește-te cât de enervant poate fi să rămâi cu mânerul în mână în timp ce cauți un recipient. Alege cumpătat, dar alege calitatea;
  • Unele modele sunt greu de curățat – știm cât de greu este să păstrezi mobilierul curat, iar unele mânere îți pot îngreuna situația. Chiar dacă te încântă vizual, când vine momentul să le cureți, vei regreta alegerea;
  • Mânerele pot provoca zgârieturi sau vânătăi – unele modele ascuțite, robuste sau pronunțate pot provoca accidente dureroase fix când nu te aștepți;
  • Riscul de alunecare este crescut – când gătești, mâna nu este întotdeauna curată sau uscată. Sunt șanse ca atunci când încerci să deschizi un sertar într-o asemenea situație să îți fie mai greu decât crezi.

Idei, propuneri și variante

Mânerul este cameleonic. Acesta poate lua diverse forme, mărimi, culori și poate fi construit dintr-o multitudine de materiale.

Îți punem la dispoziție nu mai puțin de 300 de modele pentru mânerele de aluminiu și peste 200 pentru cele metalice. O fi mult, o fi puțin?

În portofoliul nostru avem și mânere din lemn, în variante clasice care au la bază lemn de stejar, fag și frasin. În categoria celor din piele avem de asemenea, nuanțe de bej, maro și negru.

În ultima categorie în propunem 65 de modele pentru mânerele din plastic.

Pentru detalii și modele, poți arunca o privire aici.

Sistemul Push to open, modern și practic

Mobila fără mânere este modernă, stilată și elegantă.

Sistemul Push to open conferă un aspect minimalist și inspirațional oricărei încăperi.

Aceasta a apărut datorită mecanismului TIP-ON (PUSH-UP). Uşile dulapurilor sau sertarele fără mâner se deschid fără efort cu o simplă atingere.

AVANTAJE:

  • Perfect pentru o bucătărie modernă – dacă te declari un om al viitorului, atunci sistemul Push to open se mulează perfect cu personalitatea și doleanțele tale;
  • Prețuri bune – chiar dacă la prima vedere ai crede că un astfel de sistem presupune un cost ce-ți depășește bugetul, ei bine, costurile sunt similare cu cele ale unui mâner;
  • Excluzi costul amortizoarelor – spre deosebire de sistemele clasice, la push to open poți exclude instalarea amortizoarelor pentru balamale și glisare.
  • Valorifică mobilierul – lipsa mânerelor scoate în evidență forma și aspectul mobilierului tău;
  • Sensibilitate la atingere – în cazul în care ai ambele mâini ocupate sau ude, să știi că sistemele Push to open pot fi acționate cu genunchi sau cot;

DEZAVANTAJE:

  • Copii pot deschide dulapurile și sertarele mult mai ușor – copii mici imită și repetă comportamentul părinților. Dacă micuțul tău observă cum deschizi dulapul, fii sigur că va face același gest;
  • Suprafața mobilierului se poate murdări mult mai ușor – contactul se va face direct pe front;
  • În cazul glisierelor bugetul necesar poate crește cu 10-20%;
  • Dacă nu se optează pentru sistemele Push to open acționate electric, va fi necesară o a doua acțiune de apăsare pentru închiderea ușilor și a sertarelor.
  • Fronturile fără mânere se regăsesc preponderent în bucătăriile minimaliste și mai puțin în cele clasice.

Sistemul Push to open, 3 aplicații și 4 tehnologii

Sistemul Push to open este potrivit pentru sistemele de ridicare uși și extragere. Totul este posibil cu ajutorul celor 4 tehnologii: BLUMOTION, SERVO DRIVE, TIP-ON BLUMOTION și TIP-ON.

Datorită tehnologiei de deschidere de la Blum, sistemele de ridicare, ușile și extragerile fără mânere se realizează cu un rost începând de la 2,5 mm.

Obții o bucătărie modernă definită de confort și libertate.

Viitorul este aici, chiar în bucătăria ta. Descoperă un mod inedit în care te poate surprinde bucătăria ta în fiecare zi. Gătitul nu va fi nicicând mai distractiv. Atinge și creează!

Concluzii

Atât mânerele clasice, cât și sistemul inovativ Push to open îți oferă diverse avantaje și dezavantaje.

Important este să alegi ceea ce ți se potrivește, indiferent de tendințe sau idei care vin din partea prietenilor. Alege varianta care îți va ușura viața. Suntem diferiți și facem alegeri diferite. Și tocmai acesta este farmecul vieții.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?