Ce este un sistem de glisare și cum îl alegi pe cel potrivit?

De câte ori pe zi închizi și deschizi sertarele, în mod special pe cele din bucătărie? Cu siguranță n-ai numărat, dar se întâmplă de foarte multe ori, mai ales în încăperile cele mai folosite. 

Și pe măsură ce sunt utilizate, unele dintre acestea încep să se deterioreze. Fie se închid greu și se blochează, fie nu se mai deschid sau încep să se izbească cu zgomot. Nici nouă nu ne place un sertar stricat sau care să ne dea bătăi de cap. 

De aceea este foarte important ca pe lângă materialele folosite pentru mobilier, să ții cont și de accesoriile de feronerie. 

De regulă, când se realizează un mobilier pe comandă, clienții sunt atenți la design, la dimensiuni, la textura materialului sau la forma acestuia. Prea puțini sunt cei care acordă importanță „mărunțișurilor” precum balamalele, sistemele de glisare sau mânerele. 

Din punctul nostru de vedere, sistemul de glisare este cel care garantează durabilitatea, rezistența și buna funcționare a unui sertar. Iar ca lucrurile să fie mai clare, îți vom spune ce este și cum să alegi sistemul de glisare potrivit nevoilor tale.

Ce este un sistem de glisare?

După cum îi spune și numele, sistemul de glisare este cel care face posibilă deschiderea și închiderea unui sertar.

Acesta este alcătuit din două lame de sertar, una exterioară și una interioară. Între cele două lame există o lamă intermediară, care asigură închiderea și deschiderea sertarului.

Cum alegi sistemul de glisare potrivit?

Ca și în cazul altor accesorii de feronerie, și în cazul sistemelor de glisare există o varietate impresionantă de astfel de produse.

Deși ți se pare că toate fac același lucru, există o serie de factori care le diferențiază și de care trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de achiziție.

Oamenii sunt diferiți și au nevoi foarte diverse. De asemenea, trebuie să ții cont și tipul sertarului, locul în care va fi amplasat, dimensiunea acestuia, cât de des va fi folosit sau ce anume va sta în el. 

Este important ca producătorii de mobilier să aibă în vedere aceste aspecte, întrucât sertarul se va comporta diferit în funcție de greutatea pe care o va suporta. 

De exemplu, un sertar dintr-un birou va conține produse de papetărie, foi, acte, documente etc. Aici sistemul de glisare nu este supus unei presiuni atât de mare.

Pe când în bucătărie, un sertar poate avea în el farfurii, tacâmuri sau ustensile, sticluțe și borcane cu condimente. Toate acestea sunt mult mai grele, prin urmare sertarul trebuie să aibă o capacitate mai mare de susținere. 

Alegerea unui sistem de glisare potrivit sertarului și nevoilor tale, poate face diferența dintre o achiziție satisfăcătoare și una care să-ți dea mai bătăi de cap.

De asemenea, un alt aspect important este procesul de montare. Pe măsură ce tehnologia a avansat, și acest domeniu s-a bucurat de evoluție. 

Astfel, sistemele de glisare au o multitudine de posibilități de prelucrare și montaj. În cazul sistemelor de glisare de la Blum, acestea se vor regla pe înălțime, lateral, pe adâncime sau pe înclinare, în funcție de preferințele tale. 

Indiferent de cum este șina, cotele de găurire şi poziţiile de fixare ale glisierei rămân aceleaşi.

Totodată, când alegi un sistem de glisare, trebuie să ai în vedere și tehnologiile de mișcare. Sistemul de glisare poate fi utilizat manual, printr-un mâner, sau poate fi automat.

De exemplu, cu tehnologiile de mișcare de la Blum, BLUMOTION, SERVO-DRIVE, TIP-ON BLUMOTION, TIP-ON, te poți bucura de sertare care se deschid dintr-o simplă atingere.

Acum că am stabilit ce este și cum alegi un sistem de glisare potrivit, îți vom prezenta trei sisteme de glisare de la Blum, pe care le găsești în magazinul Feroliv.

Trei sisteme de glisare, în funcție de nevoile tale

Sistemele de glisare sunt pe piață într-o varietate de modele și tehnici de deschidere.

Indiferent de proiectul pe care vrei să-l realizezi, trebuie să ai în vedere câteva criterii în funcție de care să alegi un sistem de glisare potrivit: rezistență, silențiozitate, fiabilitate și proactivitate.

Specialiștii Blum îți propun trei variante de sisteme de glisare: MOVENTO, TANDEM și STANDARD.

Prin intermediul sistemului de glisare MOVENTO, evoluția mișcării a înaintat cu încă un pas: proprietăţi de rulare mai precise, line, sincronizate, dar și noi posibilităţi de reglare. În plus, are o capacitate mare de încărcare, de 40 şi 60 kg și convinge prin stabilitatea crescută, dar și prin valorile de cădere bune.

De asemenea, îți oferă multiple posibilităţi pentru fronturi fără mânere.indiferent de tipul de tehnologie utilizat, SERVO-DRIVE, TIP-ON BLUMOTION sau TIP-ON, cu MOVENTO mobilierul se deschide printr-o simplă atingere, fără niciun fel de probleme.

Sistemul de glisare MOVENTO este adaptat la cerințele ridicate în activitatea de zi cu zi din bucătărie sau din alte spații ale locuinței.

Al doilea sistem de glisare, de la Blum, este TANDEM. Acesta este universal, practic și are o glisare lină.

Acest sistem de glisare este considerat a fi ascuns, potrivit pentru sertare de lemn, și convinge prin rularea uşoară şi prin confortul sporit de utilizare în toate încăperile locuinţei.

Programul versatil oferă soluţia potrivită pentru fiecare piesă de mobilier și-i asigură acestuia o durată de viață lungă. Sistemul de glisare TANDEM se montează ușor, se reglează foarte simplu, iar valorile foarte bune ale cotei de coborâre permit amplasarea extragerilor foarte aproape de podea.

Ultimul, dar nu cel din urmă sistem de glisare este cel STANDARD. Simplu, apreciat și economic, acest sistem este cunoscut pentru tehnologia consacrată de rulare și împingere.

Cu doar câteva componente, poate acoperi un program detaliat. Chiar dacă este un sistem destul de simplu, calitatea lui asigură o durată de viaţă ridicată la sertare şi extrageri din lemn.

Alegerea este în mâinile tale. De tine depinde durabilitatea, rezistența, eficiența și utilitatea unui sertar. Dacă îți dorești sisteme de glisare moderne, calitative și sigure, găsești cele trei sisteme menționate mai sus pe site-ul Feroliv sau în magazinul fizic de pe strada Jijia, numărul 12, cartierul Alexandru Cel Bun, Iași.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?