Configuratoarele digitale de la Blum – simple și rapide

configuratoarele digitale

Într-o societate în care majoritatea lucrurilor sunt impuse, de la comportamente până la aspectul fizic, oamenii simt nevoia de a deține controlul și de a se implica tot mai mult când vine vorba de confortul lor sau al clienților lor.
În ceea ce privește industria mobilei, libertatea de a crea corpul de mobilier mult visat, în care să se simtă personalitatea și viziunea celui ce locuiește acolo, este un aspect important.
Dacă ești producător de mobilier, îți poți lăsa imaginația să zboare și să creezi cele mai non-conformiste produse pentru clienții tăi, în care să se reflecte toată creativitatea ta.
Iar ca proiectarea sau creionarea acestor produse să fie mai ușoară, poți folosi configuratoarele digitale. Cu ajutorul lor, vei crea produse personalizate, care să răspundă nevoilor tale specifice.

Rolul lor este de a te susține și de a te ajuta la punerea în practică a unor vise, dorințe și, de ce nu, necesități.
Cu siguranță ți-ai imaginat cum ai vrea să arate fiecare colțișor sau cum să fie compartimentat, ce funcții să îndeplinească, ce dimensiuni să aibă și lista poate continua. Cum ar fi să alegi de unul singur caracteristicile produsului tău, să vezi dinainte dacă ceea ce tu ai în minte se potrivește?
Pe lângă toate aceste beneficii, aplicația îți sugerează care sunt accesoriile de care ai nevoie și în felul acesta vei ști dacă produsul tău se poate concretiza sau nu. Totodată, cu lista aceasta, poți obține prețul final pe devizul de accesorii de la Feroliv.

Configuratoare digitale – importanță și utilitate

Tehnologia este într-o continuă dezvoltare și ne acaparează cu totul, încetul cu încetul.
De aceea, într-o  industrie cum e cea axată pe crearea de mobilier, producătorii trebuie să se adapteze și să țină pasul cu noutățile din acest domeniu, cum ar fi apariția configuratoarelor online.
Acestea au rolul de a facilita întregul proces și de a preveni eventualele erori.

Fie că ești pasionat de bricolaj sau ești producător de mobilier, configuratoarele digitale permit proiectarea individualizată și oferă posibilități diferite de combinare a unor produse.
În plus, poți reveni ori de câte ori simți nevoia, îți poți proiecta mobilierul în tihnă, poți vizualiza produsul și îl poți modifica pe parcurs.

Configuratoarele digitale oferă posibilitatea de a afișa intuitiv, simplu și rapid accesoriile potrivite, dintr-un număr mare de variante posibile de astfel de produse, în conformitate cu cerințele lor individuale.
Spre deosebire de  vechiul configurator, DYNAPLAN, noile configuratoare au, în plus, următoarele caracteristici:

  • Vizualizare 3D: poți construi corpuri sau produse de mobilier 3D, folosind suportul online;
  • Sunt aplicații online, care nu necesită instalare;
  • Actualizare permanentă: mediul online este într-o continuă evoluție, de aceea produsele și funcțiile acestora sunt actualizate ori de câte ori apar noutăți în domeniu.

1. Configuratorul de produse

Configuratorul de produse te ajută să identifici feroneria corespunzătoare pentru proiectul tău individual de mobilă.
Aici găsești liste de piese, date CAD și informații pentru proiectarea configurației tale.

Această aplicație are mai multe secțiuni, printre care Proiectele mele, unde îți vei putea păstra toate ideile pe care le-ai realizat.
Configuratorul beneficiază și de secțiunea Biblioteca mea, cu ajutorul căreia poți da frâu liber imaginației. Aici găsești toate produsele Blum.

În felul acesta vei crea propriile șabloane pentru box-uri, sisteme de balamale, sisteme de ridicare și glisare și poți ține cont de tehnologiile de mișcare: Blumotion, Tip-On etc.

configuratoarele digitale
configuratoarele digitale de la blum

2. Configuratorul de corpuri

Configuratorul de corpuri are rolul de a proiecta integral corpuri de mobilier în browser-ul web. În felul acesta, poți configura, fără erori de proiectare, corpuri de mobilier cu feronerie Blum.
Rezultatul complex al proiectării îți facilitează activitatea de producție.

Configuratorul pentru corpuri este potrivit corpurilor cu dimensiuni standard. Acesta poate proiecta fronturi din diferite materiale și calculează automat greutatea acestora.
De asemenea, poți planifica polițe fixe sau laterale intermediare și serii de găuri folosind drag & drop în configuratorul de corpuri.

Noile configuratoare te asistă de la proiectare până la producție

Ambele configuratoare au câteva avantaje comune, printre care:

  • Gratuitate. Configuratoarele sunt disponibile online, nu necesită instalare și se utilizează direct în browser. Accesul se face pe bază de înregistrare;
  • Lista completă de articole, ca să ai la îndemână tot ce ai nevoie. Aceasta listă cuprinde o reprezentare clară a tuturor feroneriilor și accesoriilor;
  • Desenele de proiectare. În informațiile pentru proiectare găsești desene despre produsul configurat. Bineînțeles, informațiile pot fi descărcate și ca date CAD 2D;
  • Accesibilitate de pe orice device ai la îndemână. Configuratoarele pot fi folosite de pe calculator, tabletă sau telefon.

În ceea ce-i privește pe proiectanți, aceștia pot utiliza, cu ajutorul acestor configuratoare, date CAD și informații utile pentru echipele de montatori.
De asemenea, aceste configuratoare pot fi folosite și de persoane fizice, care doresc să vadă ce mobilier li s-ar potrivi.

Configuratoarele digitale facilitează automatizarea mai multor pași implicați în procesul de creație și limitează erorile umane sau posibile greșeli.
Odată introduse alegerile și datele necesare în configurator, se efectuează actualizări imediate ale ofertelor. De asemenea, vor fi evidențiate funcțiile disponibile și indisponibile pentru configurațiile alese.

Funcția principală a configuratoarelor mai sus menționate este de a vizualiza produsul pe care îl dorești. Totodată, reduc erorile și sporesc eficiența procesului de proiectare.

blum configuratoarele digitale

Interfața intuitivă a configuratorului poate ajuta companiile să reducă costurile legate de proiectare și de timpul alocat.
De asemenea, poate ajuta producătorii de mobilă să ofere clienților o experiență de cumpărare îmbunătățită.
Un ultim aspect important este timpul, fie că ne referim la cel pe care îl alocai înainte proiectării clasice sau la cel pe care îl „pierdeai” prin magazine în căutare de accesorii.

Creează mobilă mai rapid prin configuratoarele digitale

Când vine vorba de realizarea unui produs sau corp de mobilier, se acordă importanță materialelor principale și de mari dimensiuni. De cele mai multe ori, se omit piesele mici. Oricât de neînsemnate par, acestea îți pot da bătăi de cap, prin prisma drumurilor pe care trebuie să le faci ori de câte ori uiți ceva.
Odată configurat corpul, poți trimite lista de produse prin e-mail sau WhatsApp către Feroliv sau poți merge cu lista la magazinul fizic, pentru a-ți lua materialele necesare proiectului tău.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?