Cum alegi mânerele pentru mobilă?

Când vine vorba de proiectarea unui corp de mobilier, nevoile și dorințele clienților sunt primordiale. 

Proiectantul are misiunea de a crea mobilierul mult dorit de clientul său. Iar ca produsul final să fie pe placul clientului, acesta din urmă are rolul de a-l ajuta pe proiectant cu informații relevante despre ceea ce-și dorește. Materiale, finisaje, stil, dimensiuni, compartimentări și lista poate continua. 

Mânerele pentru mobilă se regăsesc pe această listă. Chiar dacă au dimensiuni mici și sunt adesea trecute cu vederea, mânerele au o putere nebănuită prin puterea detaliilor. 

Frumusețea reală a unei case este redată de detalii. Acestea nu trebuie lăsate la voia întâmplării, ci trebuie atent studiate. Cu atât mai mult dacă ești adeptul perfecțiunii. Astfel că mânerele pentru mobilă pot avea un rol important în aspectul estetic.

Trei avantaje pe care mânerele pentru mobilă le aduc

Pe lângă funcția lor practică, mânerele pot avea multiple avantaje. Bineînțeles, doar dacă le acordăm atenția cuvenită. 

Așadar, principalul avantaj al mânerelor este designul. Varietatea de forme, dimensiuni, tipuri și texturi oferă posibilitatea de a alege mânere care să atragă privirile tuturor celor care îți trec pragul. Acestea au capacitatea de a pune în valoare un mobilier și de a-i reda unicitatea. 

Cel de-al doilea avantaj constă în distincția dintre suprafețele de locuit. De când fenomenul open space a pus monopol pe industria construcțiilor, mânerele sunt o modalitate excelentă de a defini și de a contura fiecare zonă în parte. De exemplu, bucătăria și livingul. Mânerele accentuează și evidențiază, în același timp, elementele de design specifice fiecărei zone în parte.

Ultimul, dar nu cel din urmă avantaj, este actualizarea decorului. De câte ori ți-ai dorit să-ți schimbi mobila? De câte ori ți s-a întâmplat să vezi tot felul de idei și să te gândești cum să le aplici pe mobila ta? 

Dacă ar fi atât de simplu și ușor, probabil că ne-am schimba mobila de câteva ori pe an. Mobila trebuie să fie proiectată pentru a se potrivi stilului de viață al proprietarului de azi, dar și din viitor. Cum tendințele evoluează destul de rapid, la fel se întâmplă și cu nevoile lui.

Mânerele oferă un mod ușor și rentabil pentru proprietari de a-și actualiza mobilierul pe măsură ce preferințele se schimbă.

Înlocuirea mânerelor de mobilier poate modifica complet aspectul mobilierului folosit de ani de zile și oferă interiorului tău un caracter complet nou.

Factori decizionali în alegerea mânerelor

Cei mai mulți dintre oameni își fac cumpărăturile raportându-se la preț, ceea ce poate fi bine în unele cazuri. În cazul mânerelor, însă, e bine să ai în vedere mult mai mulți factori, cum ar fi: 

  1. Calitatea

Poate nu ți se pare relevant acest criteriu, cel puțin la prima vedere, dar calitatea este foarte importantă. Chiar și în cazul achiziționării de mânere. 

Un mâner mai puțin calitativ poate afecta negativ aspectul final al mobilierului mult visat.

Totodată, un mâner de calitate va fi mult mai rezistent. Rezistența este esențială, mai ales dacă ne referim la mobila de bucătărie care este cea mai utilizată din întreaga locuință.  

  1. Siguranța

Fie că ești sau nu părinte, mânerele alese necorespunzător pot reprezenta un prilej de accidentare.

Chiar dacă arată bine din punct de vedere estetic, mânerele pot avea finisaje tăioase, ascuțite, rigide. Așadar, când alegi un mâner, siguranța ar trebui să fie pe lista ta de criterii. 

  1. Funcționalitate

Orice mâner ai alege, trebuie să fie practic. Asta înseamnă că pe lângă frumusețe și calitate, acesta trebuie să fie ușor de apucat, comod la atingere. 

În felul acesta deschiderea și închiderea dulapurilor și sertarelor va avea loc simplu și rapid. 

  1. Stil și mod de viață

Un alt factor important de care trebuie să ții cont este stilul. Mânerele trebuie alese și în funcție de stilul pe care l-ai abordat în întreaga locuință: rustic, industrial, clasic, modern etc.

Pentru fiecare dintre acestea există un mâner potrivit, care să se integrează perfect în mobila mult visată de tine.

Tipuri de mânere disponibile la Feroliv

Acum că știi toate aceste informații, probabil te întrebi unde găsești mânerele potrivite. Stai fără nicio grijă, la Feroliv ai de unde alege. 

Mânerele din aluminiu sunt unele dintre cele mai des utilizate, datorită aspectului ușor de integrat în orice tip de mobilier. De asemenea, greutatea redusă și durabilitatea sunt două caracteristici definitorii ale acestora. 

Mânerele din lemn sunt apreciate pentru naturalețea și simplitatea lor, dar și pentru eleganță și rezistență. 

Alte mânere disponibile la Feroliv sunt cele metalice. Mânerele metalice au diverse dimensiuni și se pot adapta armonios la dimensiunea fronturilor pe care sunt montate. 

La Feroliv poți opta și pentru mânerele din plastic. Acestea sunt preferate de către unii oameni datorită faptului că plasticul este un material cu preț mic. Chiar dacă se lucrează mai ușor și poate fi realizat în forme diverse, acestea nu sunt la fel de durabile ca mânerele menționate mai sus. 

De asemenea, mânerele din piele se regăsesc și ele la Feroliv. Pielea este un material moale la atingere, ce creează un aspect cald și natural în interior. În plus, își menține aspectul și dobândește o patină frumoasă în timp.

De ce sunt importante mânerele pentru mobilă? Ei bine acestea „ne trezesc” simțul tactil. Iar noi, ca oameni, avem nevoia de ne convinge singuri că lucrurile sunt așa cum ni le-am dorit. Simțul tactil este responsabil de recunoașterea anumitor caracteristici fizice ale obiectelor – duritate, formă, textură. 

Producătorii de accesorii își îmbogățesc constant ofertele. Gama de opțiuni posibile este una variată și de actualitate. 

Alegerea mânerelor potrivite contribuie la personalizarea locuinței și este considerată a fi una dintre cele mai populare tendințe de design interior.

Dacă ai dificultăți în a alege mânerele pentru mobilă potrivite, vino la Feroliv și te ajutăm cu sugestii. Ne găsești pe strada Jijia, numărul 12, în cartierul Alexandru Cel Bun. 

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?