Accesorii de bucătărie: tipuri și rolul lor

Când alegi să îți faci mobila de bucătărie la comandă, ai posibilitatea de a proiecta fiecare colțișor al acesteia conform nevoilor și dorințelor tale. 

Ți-am vorbit deja despre aplicațiile de dulap, soluțiile de compartimentare, de organizare ale sertarelor și despre accesoriile de feronerie. Toate acestea îți asigură confort și maximizează beneficiile pe care ți le poate oferi o mobilă de bucătărie. 

După cum prea bine știi, mobila de bucătărie este printre cele mai utilizate de către toți membrii familiei. Astfel că aceasta trebuie să fie cât de funcțională se poate. 

Astăzi îți spunem despre scurgătorul de vase, plinta, înălțătorul de blat sau coșurile metalice. 

Le-am ales tocmai pe acestea deoarece îți fac viața mai ușoară și pot fi benefice pentru mobilier. 

În plus, unele dintre ele îți vor asigura o bună organizare a obiectelor de uz casnic, pe când altele îți vor menține ordinea și curățenia. 

1. Scurgătorul de vase

Cu siguranță ai văzut că majoritatea corpurilor suspendate, de deasupra chiuvetei, au scurgător de vase. 

De ce numai deasupra chiuvetei? Ei bine, ventilarea este unul dintre motivele pentru care scurgătoarele de vase sunt poziționate în corpurile suspendate

La Feroliv, poți opta și pentru scurgătoare de vase ce pot fi amplasate în corpuri inferioare. 

Scurgătorul este un accesoriu de bucătărie, alcătuit dintr-un cadru reglabil din aluminiu, stelaje metalice pentru farfurii și pahare și o tavă din plastic sau inox pentru colectarea apei scurse. 

Cadrul este stabil și ergonomic, ceea ce-ți oferă certitudinea că vesela ta este în siguranță.

Totodată, scurgătorul poate fi folosit și pentru optimizarea spațiului din bucătărie. De cele mai multe ori, oamenii își lasă vasele la scurs pe porțiunea integrată în chiuvetă în acest scop.

Cu scurgătorul pentru vase integrat în mobilier, eviți aglomerarea bucătăriei și economisești spațiu și timp: speli vasele și le așezi direct în dulapul în care intenționezi să le depozitezi.

Designul modern și diversitatea acestora îți permite să alegi scurgătorul de vase ideal pentru locuința ta.

2. Coșuri metalice

Coșurile metalice sunt unele dintre accesoriile de bucătărie nelipsite din bucătăriile celor care își doresc o bună organizare. 

Fie că depozitezi sticlele cu condimente, capace, tocătoare sau detergenți, coșurile de depozitare asigură vizibilitate totală în interiorul dulapului și, implicit, accesibilitate.

De asemenea, coșurile metalice pot fi utilizate și pentru paharele cu picior sau sticle cu alcool, întrucât glisierele metalice permit o manevrare rapidă, fără a fi necesar un efort suplimentar.

La Feroliv, printre cele mai populare coșuri metalice sunt cele Jolly. Acestea pot avea dimensiuni diferite, raportate la greutatea pe care urmează să o susțină.

De regulă, coșurile metalice sunt recomandate pentru dulapurile înguste de lângă aragaz, dar și pentru alte tipuri de dulapuri pentru depozitarea eficientă a recipientelor sau obiectelor grele.

3. Plinta

De câte ori ți s-a întâmplat să deteriorezi calitatea mobilierului din cauza loviturilor de mop sau mătură? De câte ori ai întâmpinat dificultăți în a face curat sub mobila de bucătărie?

Aceste două probleme pot fi soluționate cu ajutorul plintei. Acest accesoriu de bucătărie are rolul de a proteja partea de jos a corpurilor, care este foarte des atinsă. 

De asemenea, plinta are și scop estetic, întrucât acoperă picioarele pe care se sprijină corpul de mobilier și împiedică praful să se acumuleze sub acesta.

Plintele au, în cele mai multe dintre cazuri, finisaj din aluminiu sau din inox.

Acestea se aleg în funcție de designul celorlalte elemente de mobilier, cum ar fi mânerele, ramele, chiuveta sau electrocasnicele.

Este important de știut faptul că alegerea plintei potrivite trebuie realizată din punct de vedere funcțional. 

Asta înseamnă că trebuie să ai în vedere înălțimea, cu ajutorul căreia vei putea ajusta corpurile de mobilier cu blatul de lucru. 

De asemenea, felul în care plinta va fi poziționată este esențial. Aceasta trebuie să nu fie nici prea în față, nici prea în spate, astfel încât să asigure un spațiu ergonomic utilizatorilor bucătăriei.

4. Înălțător de blat

Un alt accesoriu practic și benefic pentru orice bucătărie este înălțătorul de blat. Acesta se utilizează pentru acoperirea golului dintre blatul de bucătărie și perete.

Prinderea bazei se face pe blat cu holșuruburi, după care urmează a se clipsa partea ornamentală peste aceasta.

Înălțătorul de blat are scopul de a proteja mobilierul și de a împiedica înfiltrarea apei între corpurile bucătăriei și peretele acesteia.

5. Coșul de gunoi

Un ultim accesoriu pe care toate bucătăriile îl dețin este coșul de gunoi. De regulă, acesta este amplasat în dulapul de sub chiuvetă.

Acum poate fi pus unde îți este ție la îndemână.

Grija pentru mediu este una dintre cele mai frecvente preocupări ale românilor. Din acest motiv,Feroliv îți pune la dispoziție coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor. 

Astfel, noile sisteme de coșuri pot fi introduse într-un sertar, dar și montate pe glisiere. Acestea se extrag complet la deschiderea ușii și sunt dotate cu amortizare la închidere. 

Cu siguranță niciunul dintre aceste accesorii de bucătărie nu-ți era străin. În schimb, tendințele au evoluat, astfel că aceste accesorii sunt din ce în ce mai moderne și tehnologizate. Descoperă întreaga gamă de produse de la Feroliv pe site și vizitează-ne în magazinul de pe strada Jijia, numărul 12. 

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?