Trei noi balamale CLIP top BLUMOTION

balamale

Ori de câte ori facem o investiție mai serioasă, ne dorim ca aceasta să ne ofere beneficii vreme îndelungată. Astfel, achiziția noastră nu ar trebui să vizeze numai partea estetică sau designul, ci și calitatea elementelor ce o alcătuiesc. Dacă vorbim de realizarea unui mobilier la comandă, accesoriile sunt cele de care depinde, în mare parte, durata de viață a acestuia. Tu câtă atenție le acorzi?
În acest articol, ne îndreptăm atenția spre balamale, deoarece sunt cele mai comune și utilizate. Deși ți se par banale doar pentru că au o dimensiune mică, acestea pot avea superputeri dacă sunt alese cu atenție.

Balamalele au fost inventate la începutul anilor 1600, înaintea erei noastre, pe vremea când oamenii aveau bucăți pasive de piatră în locul ușilor. Inițial au fost utilizate doar pentru a facilita accesul la locuințe. Apoi romanii au îmbunătățit tehnologia balamalelor și le-au folosit pentru prima dată la corpurile de mobilier.

Astăzi, balamalele sunt disponibile la scară largă, într-o varietate de dimensiuni, forme sau cu design deosebit.

Cum alegi balamalele potrivite?

Balamalele pentru mobilă au un rol bine definit. Acestea fac legătura între corpul de mobilier și ușa acestuia. În funcție de modelul pe care îl alegi, balamaua îți permite să deschizi ușa până într-un anumit unghi.

Așa cum îți spuneam și mai sus, aceste accesorii de feronerie trebuie alese cu grijă, astfel încât să ofere mobilierului tău funcționalitate, să evite lăsarea ușilor și să îți asigure siguranță.

În caz că te întrebi cum să alegi balamalele potrivite, iată principalii factori de care să ții cont:

 

1. Materialul balamalelor

Balamalele pentru mobilier sunt alcătuite dintr-o varietate de materiale, precum oțelul inoxidabil, cupru, fontă etc. În funcție de locul în care urmează să fie amplasate, poți decide ce material să alegi.

De exemplu, pentru mobila de bucătărie, care este cea mai utilizată, trebuie să te gândești la materiale rezistente la coroziune.

 

2. Sensul de deschidere

Chiar dacă par la fel, balamalele trebuie alese în funcție de sensul de deschidere al ușilor. Unele sunt potrivite pentru partea stângă, iar altele pentru partea dreaptă.

 

3. Designul balamalei

Cine spune că o balama trebuie să fie simplă și lipsită de „frumusețe”? La Feroliv, avem balamale care sunt atât funcționale, cât și estetice. Culorile, finisajele, modelele și formele contribuie la designul acestui mic accesoriu pentru mobilier.

balamale clip top

CLIP top BLUMOTION, eleganță și funcționalitate

Îți dorești închideri și deschideri silențioase? La Feroliv poți opta pentru balamalele CLIP top BLUMOTION. Acestea concentrează tehnologia inovatoare, designul premiat la nivel internațional și confortul de mișcare în cel mai mic spațiu.

În cazul acestui tip de balamale, precizia este impecabilă, iar amortizarea BLUMOTION adaptează dinamica ușii la închidere. De asemenea, sunt luate în considerare solicitarea generată de greutatea frontului și forța de închidere.

Balamalele CLIP top BLUMOTION sunt potrivite atât pentru uși profilate și groase, cât și pentru fronturi subțiri. Până acum erau disponibile următoarele variante:

  • Clip top BLUMOTION negru Onix;
  • Balama Standard 107;
  • Balama Standard 110;
  • Balama cu lezena;
  • Balama 107, varianta cu coroană.

Pe fiecare dintre acestea le găsești pe site-ul nostru.

Cele trei noi „fiice” ale lui CLIP top BLUMOTION

În orice domeniu de activitate, vorbim deseori despre tendințe, despre noutăți și despre evoluție. Ei bine, astăzi îți aducem la cunoștință noutățile balamalelor CLIP top BLUMOTION.

Necesitățile clientului reprezintă cel mai important impuls pentru a dezvolta în continuare accesoriile de feronerie. Din acest motiv, producătorul Blum a dezvoltat cele trei noi balamale CLIP top BLUMOTION.

Ești curios să afli ce le deosebește?

balamale

1. CLIP top BLUMOTION 155°

Această balama nouă se axează pe funcționalitate integrală pentru cel mai mic spațiu. În plus, designul joacă un rol important, deoarece este cu unghi larg și ieșire.

Aceste caracteristici permit integrarea funcției BLUMOTION fără a modifica dimensiunea constructivă.

CLIP top BLUMOTION 155° este potrivită atât pentru aplicațiile de dulap cu SPACE TOWER – dulapul cu provizii, dar și pentru dulapuri cu extrageri interioare, de tip dressing.

Spațiul de depozitare existent în dulapul de haine este utilizat în mod optim, accesul este deosebit de comod datorită unghiului larg de deschidere. CLIP top BLUMOTION 155° cu sistemul de fixare de oală, INSERTA, permite de asemenea montarea simplă. Mecanismul CLIP este cunoscut deja în milioane de aplicații. Acesta permite montarea rapidă și fără unelte a balamalei cu unghi de deschidere mare în corp.

De asemenea, noua balama 155° convinge prin reglarea simplă pe lateral, înălțime, dar și pe adâncime.

În varianta de culoare negru onix și datorită dimensiunii reduse, noua balama CLIP top BLUMOTION 155° se integrează excelent în mobilierul de culoare închisă.

2. CLIP top BLUMOTION CRISTALLO

A doua balama din familia CLIP top BLUMOTION are un nume deosebit, ce ne duce cu gândul la ceva prețios, calitativ și impresionant ca design.

Balamaua CRISTALLO își merită acest nume, deoarece stabilitatea sa îndeplinește cele mai înalte standarde.

balamale blumotion

Eleganța acestei balamale se potrivește perfect cu obiectele de mobilier mai pretențioase, cum ar fi cele care au uși din sticlă sau oglindă.

În cazul acestei balamale, amortizarea se face în funcție de necesități. Pentru o calitate ridicată a mișcării și în cazul ușilor mici sau ușoare, funcția BLUMOTION a unor balamale individuale se poate dezactiva.

De asemenea, cu CLIP top BLUMOTION CRISTALLO sunt posibile grosimi de front de până la 19 mm.

balamale clip top blumotion

3. CLIP top BLUMOTION pentru uși subțiri

Ultima noutate constă în CLIP top BLUMOTION pentru uși subțiri. Datorită pătrunderii 0, această balama este ideală pentru fronturile mobilierului cu extrageri interioare.

Sistemul inovator de fixare asigură fixarea în diferite materiale, iar libertatea de design este mare.

În plus, montarea este fără gaură de oală. EXPANDO T se fixează în găuri cu un diametru de 10 mm și o adâncime de doar 6 mm.

Ancora de fixare din oțel asigură o prindere puternică în materiale dure, iar cleștii din plastic asigură fixarea pe materiale moi, de exemplu în MDF sau plăci aglomerate.

Ne place să credem că așa cum bucătăria este inima casei, balamalele sunt inima mobilierului. Sperăm că aceste informații să te ajute în crearea proiectelor de mobilă mult dorite.

Dacă vrei să te bucuri de mobilierul tău un timp cât mai îndelungat, trebuie să ai în vedere accesorii de feronerie de calitate superioară. Vino la Feroliv și alege din gama noastră variată de balamale. Specialiștii noștri te vor îndruma spre alegerea potrivită.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?