Proiectarea mobilierului cu ajutorul configuratorului de corpuri Blum

Anul 2022 vine cu vești de la Blum, partenerul nostru de feronerie și unul dintrecei mai renumiți producători de pe piață. Aceștia au hotărât retragerea software-ului pentru proiectare a mobilierului DYNAPLAN și concentrarea asupra succesorului său mai modern: configuratorul de corpuri.

Ne-am propus să îți explicăm ce implică această decizie pentru producătorii de mobilă și nu numai. În plus, îți vom prezenta pe scurt și care sunt caracteristicile și ultimele actualizări ale configuratorului de corpuri. Astfel, sperăm să îți ușurăm trecerea de la o interfață la alta (dacă nu ai făcut-o deja anterior) și să-ți oferim resursele necesare pentru viitoarele tale proiecte.

Cum a influențat DYNAPLAN proiectarea mobilierului

Dacă realizezi mobilier de bucătărie, cu siguranță știi că softul DYNAPLAN a fost, vreme de mai bine de 20 de ani, un punct de referință pentru procesul de proiectare a corpurilor de mobilă. Lansat în 1996, acesta a fost primul software care determina cotele și verifica împotriva coliziunii pentru mobilier și feronerii.

Se înțelege, așadar, că DYNAPLAN nu doar a influențat procesul de proiectare, ci l-a redefinit cu totul. Iar succesorul său – configuratorul de corpuri – pare să promită și mai mult.

Ce oportunități oferă configuratorul de corpuri de la Blum

Configuratorul de corpuri are rolul de a proiecta integral corpuri de mobilier în browser-ul web. În felul acesta, poți configura, fără erori de proiectare, corpuri de mobilier cu feronerie Blum.

Programul este disponibil gratuit și nu este necesar să îl instalezi pe propriul calculator. Versiunea online este actualizată constant cu cele mai noi tehnologii din portofoliul Blum și îți asigură o flexibilitate deosebită în proiectarea mobilierului.

În termeni de avantaje oferite, poate cel mai important aspect al configuratorului de planuri este reprezentat de aspectul său intuitiv. Software-ul se dovedește util pentru producătorii de mobilă, indiferent dacă utilizează sau nu fișiere CAD în proiectare. În același timp, el poate fi de ajutor și viitorului cumpărător, întrucât îi permite să testeze anumite configurații. Configuratorul de corpuri calculează automat greutatea frontului și îți oferă informații despre sistemele de feronerie oferite de Blum.

De asemenea, funcțiile inteligente ale platformei de proiectare a corpurilor de mobilier ajută la optimizarea timpului petrecut în această etapă. Configuratorul îți permite să îți creezi șabloane proprii, calculează automat greutatea frontului în funcție de materialele selectate și îți permite să planifici chiar și seriile de găuri necesare. După ce salvezi proiectul, poți genera date CAD și date CAM pentru a continua proiectarea, liste de debitare cu poziții de găurire exacte și multe altele. Iar toate acestea îți sunt accesibile cu doar câteva click-uri. Ce poate fi mai simplu?

Cum să utilizezi la maximum potențialul configuratorului de corpuri

Așa cum menționam la începutul articolul, configuratorul de corpuri nu este un instrument tocmai nou. Ți-am mai povestit și noi despre funcție acestuia în câteva articole, care ți-ar putea fi încă de folos:

Cu toate acestea, credem că vei putea aprecia cu adevărat utilitatea softului doar după ce începi să îl utilizezi. Iar ca să te convingem, iată trei motive care fac configuratorul de corpuri un instrument indispensabil pentru producătorii de mobilă:

Ai o reprezentare vizuală a mobilierului pe care urmează să îl produci

Să fim sinceri, nu toți producătorii de mobilă utilizează programe sofisticate de proiectare. Dacă ai o afacere mică, cu câțiva angajați și câte zeci de proiecte pe an, un software CAD-CAM poate părea mai degrabă o risipă de timp decât o oportunitate de eficientizare a proceselor, mai ales dacă muncitorii nu sunt instruiți să îl utilizeze.

Aspectul intuitiv al configuratorului de corpul și funcțiile sale automate îți vin în ajutor. Pe de o parte, acestea reprezintă un suport vizual ideal pentru a-ți prezenta proiectul în fața clientului. Pe de altă parte, acesta îți ușurează procesul de transmitere a informației către furnizorii selectați cu câteva clicuri și nu numai.

Eviți erorile „umane” de proiectare

Mai ales în cazul în care sunt necesare modificări după proiectarea inițială, erorile pot apărea cu ușurință atunci când nu sunt monitorizate digital. Configuratorul de corpuri oferă opțiunea de verificare la coliziune și funcții care modifică automat feroneria în funcție de dimensiunile corpului.

Poți experimenta cu dimensiuni și poziționări diferite, pentru a optimiza spațiul disponibil

Nu vom spune că proiectarea mobilierului devine o joacă cu ajutorul configuratorului de corpuri Blum. Totuși, la cât de simplu poate fi realizată, afirmația n-ar fi prea departe de adevăr.

Configuratorul îți permite să analizezi alternative disponibile pentru corpurile de mobilier fără a pierde timp semnificativ sau materii prime.

Să avem cu toții un an productiv

Sperăm ca articolul nostru să îți fi crescut entuziasmul pentru utilizarea noului configurator de corpuri de la Blum și a funcțiilor sale actualizate. Odată testat și proiectul realizat, te așteptăm la noi cu lista de feronerie generată de acest software. Fiind parteneri Blum, te vom ajuta să găsești toate accesoriile de care ai nevoie în același loc.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?